Δευτέρα, 6 Νοεμβρίου 2017

Διόδια: Δεν αλλάζει τίποτα στην Αττική Οδό


Οι εξαγγελίες του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρίστου Σπίρτζη για χιλιομετρική χρέωση στα διόδια δεν θα αγγίξει την Αττική Οδό....

Από το 2018 θα δούμε τα διόδια της χώρας να γίνονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά και οι χρεώσεις να αναλογούν στα διανυθέντα χιλιόμετρα, όπως συμβαίνει για παράδειγμα στη γειτονική Ιταλία.

Με την είσοδό μας στον αυτοκινητόδρομο θα παραλαμβάνουμε απόδειξη, βάσει της οποίας θα γίνεται η χρέωση κατά την έξοδό μας από τον αυτοκινητόδρομο και θα αναλογεί στα διανυθέντα χιλιόμετρα.


Αυτό ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρίστος Σπίρτζης, τονίζοντας ότι το νέα σύστημα των ηλεκτρονικών διοδίων θα ξεκινήσει το 2018 από την Εγνατία οδό.

Ταυτόχρονα όμως ο κ. Σπίρτζης άφησε εκτός του συστήματος της χιλιομετρικής χρέωσης την Αττική οδό. Αυτή, σύμφωνα με τον υπουργό, θεωρείται οδικός άξονας της αστικής ζώνης και έτσι το διόδιο θα συνεχίσει να είναι ενιαίο, είτε κανείς χρησιμοποιεί το δρόμο για 8, είτε για όλο το μήκος των 48 χιλιομέτρων.

Αν κανείς θέλει να μειώσει το κόστος των 2,8€/είσοδο στον αυτοκινητόδρομο, ο μόνος τρόπος που μπορεί σήμερα να το κάνει είναι μέσω του e-pass και των συνδρομητικών προγραμμάτων διέλευσης.

Google+ Followers