Γράψτε το Email σας για να ενημερώνεστε πρώτοι.

Σάββατο, 18 Νοεμβρίου 2017

Αυτός ο Ινδός δηλώνει βασιλιάς μιας χώρας που δεν ανήκει σε κανέναν!


Ένας Ινδός προγραμματιστής ανακάλυψε ότι ανάμεσα στο Σουδάν και την Αίγυπτο υπάρχει μια αδιεκδίκητη περιοχή που ονομάζεται...
Bir Tawil. Τι έκανε λοιπόν; Την διεκδικεί αυτός ονομάζοντας την Βασίλειο του Dixit. Το όνομά του είναι Suyash Dixit και η περιοχή που έβαλε στο μάτι έχει έκταση 2.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων και είναι ακατοίκητη.

Με μια ανάρτησή του στο Facebook, ο Dixit διηγείται το ταξίδι του στην περιοχή που δεν ανήκει σε κανέναν, λέγοντάς μάλιστα πως τοποθέτησε εκεί την σημαία του βασιλείου του και φύτεψε τον πρώτο σπόρο. «Ακολουθώντας τους πιο πρωτόγονους πολιτισμούς, τα ήθη και την κυριαρχία, αν θέλεις να διεκδικήσεις την γη θα πρέπει να δημιουργήσεις καλλιέργειες. Φύτεψα έναν σπόρο και έριξα λίγο νερό. Είναι δική μου η γη».


Και συνέχισε απτόητος. «Εγώ, ο Suyash Dixit, πρώτος της γενιάς που και προστάτης του βασιλείου μου, ανακηρύσσω τον εαυτό που ως ανώτατο άρχοντα του ‘Βασιλείου του Dixit’. Από τώρα θα λέγομαι βασιλιάς Suyash ο 1ος. Ανακηρύσσω αυτή την αδιεκδίκητη περιοχή σαν δική μου από τώρα ως την αιωνιότητα».


Ταξίδεψε για 319 χιλιόμετρα, πήγαινε έλα σε αυτή την γη, που δεν έχει δρόμους, προκειμένου να την διεκδικήσει. Ισχυρίζεται ότι είναι το μόνο μέρος που οι άνθρωποι έχουν την ευκαιρία να επιβιώσουν. Ένα μέρος που δεν ανήκει σε κανέναν.


Ο δρόμος του ήταν επικίνδυνος, αφού χρειάστηκε να περάσει διεθνή σύνορά που φρουρούνται από τον αιγυπτιακό στρατό. Οι στρατιώτες έχουν εντολή να πυροβολούν αμέσως. Πέρασε από το Abu Simbel της Αιγύπτου και πήρε άδεια να επισκεφτεί το Bur Tawil με τρεις όρους: δεν θα έβγαζε φωτογραφίες, δεν θα κουβαλούσε μαζί του τίποτα πολύτιμο και θα επέστρεφε την ίδια μέρα.


Κάρφωσε την σημαία του στις δυο άκρες του νέου βασιλείου και όταν επέστρεψε, δημιούργησε ένα website όπου δέχεται αιτήσεις για υπηκοότητες! Μάλιστα σχεδιάζει να στείλει άμεσα e-mail στα Ηνωμένα Έθνη για βοήθεια. Για να αναγνωρίσουν μια χώρα τα Ηνωμένα Έθνη υπάρχουν τέσσερα κριτήρια: να υπάρχει μόνιμος πληθυσμός, καθορισμένα σύνορα, κυβέρνηση και την ικανότητα να έχει καλές σχέσεις με άλλα κράτη. Τα δυο τα έχει. Του μένουν τα άλλα δυο...

Google+ Followers