Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

Βίντεο: Θηλυκό «αλογάκι της Παναγίας» αποκεφαλίζει το αρσενικό κατά το σeξ- αλλά αυτός συνεχίζει να ζευγαρώνει


Τα «αλογάκια της Παναγίας» (γνωστά στα αγγλικά με το όνομα «praying mantis» είναι γνωστά, μεταξύ άλλων, για τη συνήθεια...
των θηλυκών να...αποκεφαλίζουν τον παρτενέρ τους κατά το σeξ. Ωστόσο, όπως δείχνει νέο βίντεο, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα πως ο αρσενικός θα σταματήσει το σeξ!





Το ενδιαφέρον κομμάτι στο βίντεο του Deep Look (που ασχολείται γενικότερα με το συγκεκριμένο έντομο) αρχίζει κατά το τρίτο λεπτό. Το θηλυκό κόβει το κεφάλι του αρσενικού, αλλά αυτός, ακόμα και αποκεφαλισμένος, συνεχίζει να κάνει σeξ, ζευγαρώνοντας με το θηλυκό προκειμένου να το γονιμοποιήσει. Όπως εξηγείται στο βίντεο , το σώμα του αρσενικού ελέγχεται ακόμα από νεύρα στην κοιλιά του, έτσι ώστε να μπορεί να ολοκληρώσει το έργο του.


Οι βιολόγοι χαρακτηρίζουν αυτή τη συμπεριφορά «σeξουαλικό κανιβαλισμό», και παρέχει αναπαραγωγικό πλεονέκτημα, καθώς τα θηλυκά που καταβροχθίζουν τους παρτενέρ τους είναι σε θέση να παράγουν διπλάσια αυγά σε σχέση με αυτά που δεν το κάνουν. Βεβαίως, υπάρχουν και τα αρσενικά που γλιτώνουν, και έχουν και αυτά τη δυνατότητα να ζευγαρώσουν με περισσότερες παρτενέρ.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs