Γράψτε το Email σας για να ενημερώνεστε πρώτοι.

Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2017

Ο «καταραμένος» τίτλος ευγενείας που θα δοθεί στον Χάρι και την Meghan Markle στον γάμο τους - Η παράδοση που επισκιάζει το ευτυχές γεγονός


Ο πρίγκιπας Χάρι και η Meghan Markle θα παντρευτούν τον επόμενο Μάιο, προκαλώντας την χαρά των Βρετανών, που λατρεύουν...
να βλέπουν βασιλικούς γάμους.
Ωστόσο, μια παράδοση της βρετανικής μοναρχίας φαίνεται ότι ρίχνει μια σκιά στο ευτυχές γεγονός: την ημέρα του γάμου, η βασίλισσα Ελισάβετ θα αποδώσει τίτλο ευγενείας στον Χάρι και ο μόνος που είναι διαθέσιμος αυτή τη στιγμή είναι ο «καταραμένος» τίτλος του Δούκα του Σάσεξ.

Σύμφωνα με την Telegraph, τα διαθέσιμα δουκάτα για τον εγγονό της Βασίλισσας είναι αυτά του Clarence, του Connaught, του Windsor, του Albany και του Cumberland & Teviotdale, ωστόσο ο πιο πιθανός τίτλος είναι αυτό του δούκα του Σάσεξ, οπότε η Meghan Markle θα γίνει η πρώτη (!) δούκισσα της περιοχής.

Ο συγκεκριμένος τίτλος θεωρείται «καταραμένος», λόγω της ιστορίας που τον συνοδεύει: ο προηγούμενος Δούκας του Σάσεξ, ο πρίγκιπας Αύγουστος Φρειδερίκος, είχε κάνει δύο γάμους αλλά καμία από τις συζύγους του δεν απέκτησε τον τίτλο της Δούκισσας που "χηρεύει" από το 1843. Αυτό συνέβη γιατί ο πατέρας του, βασιλιάς Γεώργιος ο Γ', δεν ενέκρινε τους γάμους του γιου του.

Η πρώτη γυναίκα του Δούκα, η Λαίδη Αυγούστα Μάρεϊ, προερχόταν από κατώτερη κοινωνική τάξη και για αυτό δεν είχε την έγκριση του βασιλιά. Όμως ο Αύγουστος Φρειδερίκος ήταν τόσο ερωτευμένος που παντρεύτηκε την καλή του κρυφά στη Ρώμη το 1793. Το αυστηρό βασιλικό πρωτόκολλο όμως είχε άλλα σχέδια για τον ερωτοχτυπημένο Δούκα. Ο γάμος του ακυρώθηκε έναν χρόνο αργότερα καθώς θεωρήθηκε πως ο Αύγουστος παραβίασε την «Πράξη του 1772 περί βασιλικών γάμων» γιατί δεν είχε την έγκριση του βασιλιά.

Το ζευγάρι συνέχισε να ζει μαζί και απέκτησε δύο παιδιά όμως τελικά χώρισε. Το 1831, ο πρίγκιπας, που έγινε και Δούκας του Σάσεξ το 1801, ενώθηκε με τα δεσμά του γάμου με την δεύτερη σύζυγό του, την χήρα Λαίδη Σεσίλια Λετίτσια Γκορ η οποία ήταν άτεκνη. Και αυτή τη φορά ο βασιλιάς Γεώργιος ο Γ΄, δεν ενέκρινε τον γάμο του γιού του. Ήταν δε τέτοιο το μένος του που απαγόρευσε στη νύφη του, όχι μόνο να λάβει τον τίτλο της Δούκισσας του Σάσεξ αλλά και να πλησιάζει στη βασιλική αυλή.

Τελικά, το 1840 η βασίλισσα Βικτωρία λυπήθηκε τη λαίδη Σεσίλια και της απένειμε τον τίτλο της δούκισσας του Ινβερνές, επιτρέποντάς της να συμμετέχει στις επίσημες εκδηλώσεις της αυλής, μαζί με τον σύζυγό της. Σημειώνεται ότι ο Αύγουστος Φρειδερίκος πέθανε το 1843, και μαζί του και ο τίτλος του δούκα του Σάσεξ, καθώς τα παιδιά του δεν τον κληρονόμησαν, αφού ο γάμος θεωρήθηκε άκυρος.

Google+ Followers