Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018

Τούρκοι παρεμπόδισαν από θάλασσα κι αέρα την διάσωση μεταναστών ανοικτά της Ρόδου


Πτήσεις σε χαμηλό ύψος φέρεται να έκαναν ένα ελικοφόρο αεροπλάνο και ένα ελικόπτερο...
, πάνω από σκάφος με παράτυπους μετανάστες, τους οποίους προσπαθούσε να σώσει το Λιμενικό, ανοιχτά της Ρόδου.




Σύμφωνα με τη Δημοκρατική της Ρόδου, δυο τουρκικές ακταιωροί έκαναν και επικίνδυνους ελιγμούς στο σημείο διάσωσης, με συνέπεια να δυσχεραίνεται ακόμα περισσότερο η διαδικασία.

Όπως αναφέρει η Δημοκρατική, το περιστατικό συνέβη την Καθαρά Δευτέρα, όταν το Λιμενικό ενημερώθηκε τηλεφωνικά για την ύπαρξη ταχύπλοου σκάφους το οποίο μεταφέρει παράτυπους μετανάστες και κατευθύνεται προς το Φαληράκι Ρόδου.

Στην περιοχή έσπευσε σκάφος του Λιμενικού το οποίο εντόπισε ένα ημιβυθισμένο ταχύπλοο σκάφος, λευκού χρώματος, σημαίας Τουρκίας, στο οποίο επέβαιναν δεκαπέντε αλλοδαποί, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης διάσωσης.

Ακολούθως, ξεκίνησε η διαδικασία περισυλλογής τους και η μετεπιβίβασή τους.

Στην εν λόγω θαλάσσια περιοχή επικρατούσαν δυσμενείς καιρικές συνθήκες, οι οποίες σε συνδυασμό με τα απόνερα που δημιουργούσαν οι επικίνδυνοι ελιγμοί δύο τούρκικων ακταιωρών, που έπλεαν πλησίον του σημείου διάσωσης, κατέστησαν αδύνατη τη ρυμούλκηση του σκάφους.

Με βάση το δημοσίευμα της Δημοκρατικής, επιπλέον, ελικοφόρο αεροπλάνο και ελικόπτερο των τούρκικων αρχών πραγματοποιούσαν πτήσεις σε πολύ χαμηλό ύψος πάνω από το σκάφος του Λιμενικού παρενοχλώντας την διάσωση των μεταναστών.

Τελικά, οι διασωθέντες αποβιβάστηκαν με ασφάλεια και οδηγήθηκαν στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου, όπου και συνελήφθησαν.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs