Παρασκευή, 9 Μαρτίου 2018

ΑΕΠΙ: Οι εμπλεκόμενοι θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις για 7 κακουργήματα


Εξηγήσεις ενώπιον του ανακριτή για βαρύτατα αδικήματα θα κληθούν να δώσουν οι φερόμενοι ως ...
εμπλεκόμενοι στην υπόθεση της ΑΕΠΙ για την οποία ασκήθηκε ποινική δίωξη για επτά κακουργηματικές πράξεις.
Η έρευνα διήρκησε περισσότερο από έναν χρόνο, καθώς τόσο η Εισαγγελία όσο και η ΦΑΕ Αθηνών αλλά και η οικονομική αστυνομία, είχαν μπει στα άδυτα των οικονομικών στοιχείων της εταιρίας που διαχειριζόταν τα πνευματικά δικαιώματα των δημιουργών, από το 2003 έως το 2017.

Από τα στοιχεία, καθώς και τα δύο πορίσματα της εταιρίας Ernst&Young, προκύπτει υπεξαίρεση ποσού άνω των 30.000.000 ευρώ, με τους δημιουργούς να βρίσκονται σε τεράστια ανησυχία για το μέλλον των δικαιωμάτων τους.


Ο εισαγγελέας άσκησε κακουργηματικές ποινικές διώξεις για:

Ένταξη σε εγκληματική οργάνωση

Υπεξαίρεση από κοινού

Απάτη

Απιστία

Ξέπλυμα βρώμικου χρήματος

Ανακριβή απόδοση ΦΠΑ

Φοροδιαφυγή

Η έρευνα ξεκίνησε με αφορμή αναφορά του υπουργείου πολιτισμού στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, μετά την άρνηση της ΑΕΠΙ να δεχθεί τον προβλεπόμενο διαχειριστικό έλεγχο. Η εισαγγελία παρενέβη άμεσα, ζητώντας από την ΦΑΕ Αθηνών να προβεί σε έλεγχο των χρήσεων 2010-2015, κατάσχοντας όλα τα βιβλία της ΑΕΠΙ, ενώ στη συνέχεια έγινε έφοδος στα γραφεία της από την οικονομική αστυνομία.

Το πόρισμα που ήρθε στη συνέχεια από την Ernst & Young έδειξε πάρτι εκατομμυρίων από την σκανδαλώδη διαχείριση, με υπέρογκους μισθούς συγγενών, και αδιανέμητα δικαιώματα στους δημιουργούς.

Τον λόγο τώρα έχει ο ανακριτής, ο οποίος θα προσωποποιήσει τις κατηγορίες σε καθέναν από τους εμπλεκόμενους, οι οποίοι στη συνέχεια θα κληθούν σε απολογία.

Google+ Followers