Σάββατο 21 Απριλίου 2018

H Κηφισιά μεταμορφώνεται σε Ταϊλάνδη για μία μέρα -Όλη η ταϊλανδέζικη κουζίνα από 4-6 ευρώ


Mπορεί εμείς στην Ευρώπη να γιορτάζουμε την πρώτη μέρα του χρόνου την 1η Ιανουαρίου, δεν συμβαίνει όμως ...
το ίδιο και στην εξωτική Ταϋλάνδη, που το ημερολογιακό έτος αλλάζει μέσα στον Απρίλιο. 




Γι’ αυτό τον λόγο το Βuba bistrot exotique στην Κηφισιά αποφάσισε αυτή την Κυριακή να διοργανώσει ένα μεγάλο φεστιβάλ για το Songkran- η Ταϊλανδέζικη πρωτοχρονιά-, που βέβαια έχει ήδη γίνει εδώ και δύο εβδομάδες, αλλά λόγω του Πάσχα οι υπεύθυνοι του μαγαζιού αποφάσισαν να τη μεταφέρουν και μάς προσκαλεί να ξεφαντώσουμε στο Street Food and Tunes πάρτι, που επιστρέφει μετά από μια διακοπή μερικών μηνών.

Στο ιστορικό κτίριο του Μπενάκειου βρεφονηπιακού σταθμού όπου στεγάζεται το Buba, λοιπόν, ετοιμαστείτε για ένα μεγάλο πάρτι για όλες τις ηλικίες.

Φυσικά δεν θα μπορούσε να λείψει το αυθεντικό ανατολίτικο φαγητό, που θα ετοιμάζει η ανοιχτή κουζίνα του Buba, η οποία για τη συγκεκριμένη μέρα μετατρέπεται σε street food καντίνα. 



Η γνωστή κυρία Μαρία, η σεφ του μαγαζιού που κατάγεται από την Ταϊλανδη, θα ετοιμάσει πολλά με την ομάδα της εκλεκτά πιάτα σε πολύ προσιτές τιμές από (4 έως 6€), όπως Spring Rolls, τα αγαπημένα τηγανιτά ανοιξιάτικα ρολά με λαχανικά και sweet n' sour σάλτσα, Som Tam Carrot, δηλαδή μια σαλάτα με φρέσκα φασόλια, τοματίνια, φιστίκια, κόλιανδρο, μοσχολέμονο, γαρίδες και sauce ψαριού, τα εξαιρετικά Vietnamese BBQ pork, που είναι μαριναρισμένα κομμάτια χοιρινού σε lemongrass και caramel sauce ψημένα στο BBQ, ένα Green Curry with Chicken, με γάλα καρύδας και λαχανικά, που μπορείτε να συνοδεύσετε με ρύζι γιασεμί, ενώ για τους χορτοφάγους υπάρχει και το παραδοσιακό Phad Thai, ήτοι noodles ρυζιού με γαρίδες, λαχανικά, αυγό, φυστίκια, tamarind sauce και thai chili.

Στο εσωτερικό μπαρ αλλά και στο μπαρ της πίσω αυλής θα σερβίρονται σε τιμές happy hour τροπικά cocktails με Havana Club που έχει επιμεληθεί ο bartender Κωνσταντίνος Νέστορας. 


Έχετε να επιλέξετε ανάμεσα σε ένα Frozen Daquiri με Havana Club Añejo 3yo, φρεσκοστυμμένο χυμό lime, ζάχαρη, maraschino (€6) και το Thai Zombi με Havana Club Añejo 3yo (λευκό), Havana Club Añejo 7yo (μαύρο), passion fruit, anana, lemon, ginger, spices (€7).



Φυσικά από μια τέτοια γιορτή δεν θα μπορούσε να λείψει η μουσική. Καταρχάς από τα decks θα παρελάσει το team του Up Festival -για να μας δώσει μία γεύση από όλα όσα περιμένουμε στο φετινό φεστιβάλ στην Αμοργό- o ίδιος ο Κωνσταντίνος Ζουγανέλης, ο ιδιοκτήτης του Βuba, που είχε την ιδέα της όλης διοργάνωσης – γνωστός ως General Conzou- θα μας ξεσηκώσει με τις multi-culti μουσικές που όρισαν το guru και το bubaμ ενώ το παρών θα δώσει και ο party starter Σταύρος Παπαδημητρίου.

Ταυτόχρονα, οι Athens Gypsy All Stars, με την «περιπατητική» μπάντα τους θα κινούνται στο χώρο με αυθεντικό gypsy swing, σαξόφωνα, κόντραμπάσο, ακορντεόν και τουμπερλέκια!

Στην μπροστινή αυλή του Βuba θα στηθεί ένα bazaar ρούχων και αξεσουάρ κάθε είδους με συμμετοχές από πολυαγαπημένα brands, ενώ από τις 14:30 έως και τις 17:00 στο πολύχρωμο πατάρι, η εικαστικός Έφη Φουρίκη θα αναλάβει να ψυχαγωγήσει τους μικρούς επισκέπτες (ηλικίας 4-10 ετών) με ένα δημιουργικό παιχνίδι ζωγραφικής!


Περιπλανώμενοι στον χώρο θα έχετε επίσης την ευκαιρία να απολαύσετε ακροβατικά show, ζογκλέρ, ακόμα και μια επίδειξη βεγγαλικών, όπως συνηθίζεται άλλωστε και στην Άπω Ανατολή, και μάλιστα χωρίς να χρειαστεί να φτιάξετε βαλίτσες και να βγάλετε εισιτήρια.

Παπαδιαμάντη 4 Κηφισιά,

Τηλ: 21 0623 1151

Κυριακή 22/4 (13:00-24:00)
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs