Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Συνελήφθη 13χρονο κορίτσι-καμικάζι στη Νιγηρία

Βομβίστριες καμικάζι που κρύβουν τα εκρηκτικά κάτω από τη χιτζάμπ εμπλέκονται όλο και περισσότερο στις επιθέσεις που αποδίδονται στην... ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ.

Ένα κορίτσι 13 ετών που οποίο φορούσε ζώνη με εκρηκτικά συνελήφθη σήμερα στο Κάνο, τη μεγαλύτερη πόλη της βόρειας Νιγηρίας, δήλωσαν σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο μία πηγή προσκείμενη στις υπηρεσίες ασφαλείας και ένας αυτόπτης μάρτυρας.

Το νεαρό κορίτσι προσήλθε σε ένα ιατρείο σε προάστιο της πόλης Κάνο χθες, λίγες ώρες αφότου σημειώθηκε μία επίθεση καμικάζι με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους 4 άνθρωποι, σε μια αγορά στα περίχωρα της πόλης.

Βομβίστριες καμικάζι – που κρύβουν τις εκρηκτικές ύλες κάτω από τα χιτζάμπ και καμουφλάρουν συχνά τη βόμβα που μεταφέρουν ώστε να μοιάζει με βρέφος – εμπλέκονται όλο και περισσότερο στις επιθέσεις που αποδίδονται στην ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ στη βόρεια Νιγηρία.

«Ο κόσμος ο οποίος βρισκόταν εκεί κάλεσε τις δυνάμεις επιβολής της τάξης, που ανακάλυψαν τα εκρηκτικά πάνω (στο νεαρό κορίτσι) τα οποία επρόκειτο να πυροδοτήσει σε μία επίθεση αυτοκτονίας» επισήμανε η πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας της Νιγηρίας.

«Το κορίτσι έφθασε με τη συνοδεία ενός 30χρονου άνδρα και υποστήριξε ότι είχε τραυματιστεί στην επίθεση που έγινε στην αγορά Κάντιν Κουάρι» είπε μία νοσοκόμα, συμπληρώνοντας πως η αστυνομία τους συνέλαβε και τους δύο.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs