Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Ποιοι είναι οι τέσσερις νέοι γενικοί γραμματείς του ΥΠΟΙΚ

Στην τοποθέτηση των Γενικών Γραμματέων του υπουργείου Οικονομικών προχώρησε ο υπουργός κ. Γ. Βαρουφάκης, παρουσιάζοντάς τους σήμερα. 

Στη θέση του γενικού γραμματέα... Δημοσιονομικής Πολιτικής τοποθετείται ο κ. Νίκος Θεοχαράκης, στη θέση του γενικού γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής ο κ. Νίκος Φράγκος, στη θέση του γενικού γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων ο κ. Μιχάλης Χατζηθεοδώρου και στη θέση του γενικού γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας ο κ. Δημήτρης Κούτας.



Νίκος Θεοχαράκης

Ο νέος γενικός γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής είναι αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών (στο ίδιο τμήμα στο οποίο είναι και ο υπουργός Οικονομικών). Θα αναλάβει κομβικό ρόλο στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές καθώς θα μετέχει στο Euro Working Group μαζί με τον πρόεδρο του ΣΟΕ κ. Γιώργο Χουλιαράκη. Σε δηλώσεις του ο κ. Θεοχαράκης σημείωσε ότι η πορεία της διαπραγμάτευσης είναι στρωμένη με αγκάθια και πως ότι κάνουμε θα το κάνουμε στο πλαίσιο της νομιμότητας.



Νίκος Φράγκος

Ο νέος γενικός γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής είναι καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών με εξειδίκευση σε θέματα στατιστικής. Κατείχε όμως και διοικητικές θέσεις ως στέλεχος στην Εμπορική Τράπεζα, ως σύμβουλος στο ΤΕΒΕ κ.α. Σε δηλώσεις του επισήμανε ότι θα αξιοποιηθούν οι ικανότητες των στελεχών του υπουργείου σε σχέση με τους συμβούλους που είθισται να προσλαμβάνονται κατά καιρούς στο υπουργείο



Μιχάλης Χατζηθεοδώρου

Ο νέος γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων είναι τεχνοκράτης με εξειδίκευση σε θέματα πληροφορικής και όπως τόνισε στόχος του είναι να αναβαθμιστεί η τεχνολογία και τα πληροφοριακά συστήματα σε σχέση με την υφιστάμενη δυναμική τους



Δημήτρης Κλούρας

ο νέος γενικός γραμματέας Δημόσιας Περιουσίας αναλαμβάνει το έργο της συστηματικής καταγραφής και αξιοποίησης όλων των ακινήτων και περιουσιακών στοιχείων του δημοσίου, τα εθνικά κληροδοτήματα κ.α.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο