Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016

Παππάς: Η ΝΔ δεν θέλει να κερδίσουμε το στοίχημα με τα εργασιακά


Θα αποδειχθεί ότι δεν ήθελαν οι δανειστές την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων...

Είναι η καλύτερη στιγμή να σκεφτεί ο λαός τι θα είχε συμβεί αν δεν είχε έλθει η πολιτική αλλαγή τον Ιανουάριο. Θα είχαμε... την απόφαση του Εurogroup για το χρέος όταν η τότε θέση εκείνης της κυβέρνησης ήταν πως το χρέος ήταν βιώσιμο;” υπογράμμισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς στην ομιλία του στην συζήτηση του προϋπολογισμού. Και κάλεσε τους πολίτες να σκεφτούν αν ζουν καλύτερα σήμερα ή το 2014 θέλοντας να καταδείξει τις διαφορές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ από αυτή της ΝΔ τονίζοντας πως η “γαλάζια” κυβέρνηση δεν θα κατάφερνε να κερδίσει μια απόφαση απομείωσης του χρέους αφού το θεωρούσε βιώσιμο. Υποστήριξε μάλιστα πως η ΝΔ δεν θα λάμβανε απόφαση για την στήριξη των χαμηλοσυνταξιούχων με την καταβολή εφάπαξ 13ης σύνταξης. 

Ο Νίκος Παππάς επιτέθηκε στη ΝΔ λέγοντας πως ταυτίζεται με την πλευρά των δανειστών και κάλεσε την ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης να πάρει θέση σχετικά με την δήλωση του αντιπροέδρου της ΝΔ Άδωνη Γεωργιάδη πως το κόμμα του “θα κάνει ότι μεταρρυθμίσεις ζητήσει ο Σόιμπλε και άλλες τόσες”. Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής τόνισε πως “η ΝΔ ανησυχεί πως αν κερδίσουμε το στοίχημα με τα εργασιακά θα αποδειχθεί ότι δεν ήταν απαίτηση των δανειστών η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων αλλά ήταν στο σκληρό δίσκο της δικής τους ιδεολογίας”. 

Σχετικά με την διαπραγμάτευση ο Νίκος Παππάς σημείωσε πως υπάρχουν “δυο ανοικτά ζητήματα που θα κρίνουν την παραμονή του ΔΝΤ, τα εργασιακά και τα πλεονάσματα. Η ΝΔ στα εργασιακά έχει ανήσυχη σιωπή. Το ΠΑΣΟΚ εύχομαι να ταυτιστεί με το ευρωπαϊκό σοσιαλιστικό κόμμα για επιστροφή συλλογικών συμβάσεων. Η σιωπή της ΝΔ είναι γιατί η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων δεν ήταν απαίτηση δανειστών αλλά απαίτηση των νεοφιλελεύθερων”, τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικης. 





Ο Νίκος Παππάς αναφερόμενος στην αδειοδότηση των καναλιών υπογράμμισε πως ο διαγωνισμός δεν ξεκινά από μηδενική βάση, τονίζοντας πως “ξεκινά άμεσα κύκλος επαφών για να στηρίξουμε σε υποδομή και ανθρώπινο δυναμικό το ΕΣΡ για να υλοποιηθεί άμεσα ο διαγωνισμός. Πρέπει γρήγορα να προχωρήσουμε” σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο