Σάββατο 8 Ιουλίου 2017

Τι να κάνετε για να περάσουν εύκολα οι...«δύσκολες μέρες»


Tο καλοκαίρι υπάρχουν πολύ συχνά διαταραχές στην έμμηνο ρύση των γυναικών....
Φαίνεται ότι οι ελεύθερες και ξέγνοιαστες μέρες του καλοκαιριού δημιουργούν πρόβλημα στην φυσιολογική πορεία της εμμήνου ρύσεως.
Δυσμηνόρροια (πόνος στο κάτω μέρος της κοιλίας την πρώτη ή δεύτερη μέρα της εμμήνου ρύσεως) είναι συχνό σύμπτωμα στις γυναίκες και κυρίως στις νεαρές ηλικίες (περίπου 30-40%). Παρατηρήθηκε η αύξηση της δυσμηνόρροιας μετά την καλοκαιρινή περίοδο, η οποία όμως μετά την πάροδο κάποιων μηνών εξαφανίζεται.

Τα αίτια, όπως ανέφερε και η γυναικολόγος Μπέμπη Μαργαρίτα, μπορεί να είναι ψυχολογικά και να έχουν άμεση σχέση με την ψυχική διάθεση των γυναικών κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού που εναλλάσσεται με την είσοδο του φθινοπώρου.

Συνήθως, κλασικά αναλγητικά, σπασμολυτικά και αντιφλεγμονώδη μη στεροειδή μειώνουν την ένταση των συμπτωμάτων με θετικό αποτέλεσμα στην ψυχική διάθεση της γυναίκας. Επιπλέον φαίνεται ότι η λήψη αντισυλληπτικών κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου (πιθανή αύξηση ελεύθερων ερωτικών επαφών) περιορίζει τα συμπτώματα της μετακαλοκαιρινής δυσμηνόρροιας.

Τόσο η λήψη των αντισυλληπτικών όσο και το φαινόμενο της δυσμηνόρροιας χρειάζονται περαιτέρω ιατρική εξέταση.
Πηγή: iatropedia

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs