Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018

Το δέντρο... βούρτσα της Ρώμης θα γίνει έκθεμα σε μουσείο!


Το χλεύασαν για την κακή του εμφάνιση και τελικά το βάφτισαν «το μαδημένο δέντρο». ...
..............................

Όμως το χριστουγεννιάτικο δέντρο που κοσμούσε την κεντρική Πιάτσα Βενέτσια της ιταλικής πρωτεύουσας φαίνεται ότι κέρδισε τη συμπάθεια τόσο των τουριστών όσο και των ντόπιων κατοίκων ώστε τώρα να σχεδιάζεται η διάσωσή του.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των εφημερίδων Corriere della Sera και Messaggero, το χριστουγεννιάτικο δέντρο της Ρώμης που κόστισε 48.000 ευρώ και κατά πολλούς μοιάζει με πιγκάλ (βουρτσάκι τουαλέτας), πιθανόν να καταλήξει στο μουσείο σύγχρονης τέχνης της ιταλικής πρωτεύουσας MAXXI.

Παρά την... ασχήμια του, το «μαδημένο δέντρο» απέκτησε σύντομα πιστούς θαυμαστές αλλά και δικό του λογαριασμό στο Twitter.«Λένε ότι θέλουν να με βάλουν σε μουσείο. Κάνε στην άκρη Καραβάτζο», «έγραψε» το δέντρο στο Twitter αναφερόμενο στον σπουδαίο Ιταλό ζωγράφο που σφράγισε την εποχή του Μπαρόκ.

Οι θαυμαστές του κρεμούν μηνύματα συμπαράστασης πάνω του με ένα από αυτά να το χαρακτηρίζει «9ο βασιλιά της Ρώμης, μετά τον (Φραντσέσκο) Τότι» τον διασημότερο ποδοσφαιριστή της πόλης.

Αν τελικά απορριφθεί η επιλογή της μεταφοράς του στο μουσείο, το δημοτικό συμβούλιο της Ρώμης εξετάζει ένα Plan B που θα το μετατρέψει σε ξύλινο σπίτι το οποίο θα χρησιμοποιείται από μητέρες που θηλάζουν ή θα αξιοποιηθεί για την κατασκευή χιλιάδων μολυβιών για τα σχολεία της πόλης.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs