Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018

Τι πρέπει να αποφεύγεις σε δημόσιες τουαλέτες - Ο κίνδυνος που παραμονεύει


Το πλύσιμο των χεριών αποτελεί ίσως τη πιο σημαντική μας συνήθεια που εξασφαλίζει την υγιεινή. ...
Ειδικά σε χώρους εκτός σπιτιού που αγγίζουμε επιφάνειες 
με τις οποίες έρχονται σε επαφή εκατοντάδες ή και χιλιάδες άνθρωποι καθημερινά, το πλύσιμο των χεριών στις δημόσιες τουαλέτες καταστημάτων, αεροδρομίων και άλλων χώρων κρίνεται επιτακτικό.

Και όταν πλύνουμε τα χέρια μας και θεωρητικά είναι πλέον καθαρά, έρχεται η ώρα του στεγνώματας. Και οι λύσεις στις περισσότερες περιπτώσεις είναι δυο, χαρτοπετσέτες και στεγνωτήρες με αέρα.

Εδώ έρχεται μια μελέτη που διεξήχθη από τη Σχολή Ιατρικής του Πανεπιστημίου του Λιντς, η οποία ανέλυσε τις επιπτώσεις των στεγνωτηρίων χεριών και εξήγαγε κάποια ανησυχητικά αποτελέσματα. Όταν κάποιος δεν πλύνει σωστά τα χέρια του και χρησιμοποιήσεις τους στεγωντήρες, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να διασπείρει παθογόνους παράγοντες από τα χέρια του στο μηχάνημα αλλά και στο γύρω περιβάλλον.

Ωστόσο το σχολαστικό πλύσιμο με σαπούνι μειώνει δραματικά τις πιθανότητες να συμβεί κάτι τέτοιο. Οπότε αν βρεθείτε σε τουαλέτα που δεν υπάρχει σαπούνι, μη βρέξετε απλά τα χέρια σας με νερό και μετά τα στεγνώσετε. Δεν θα έχετε κάνει απλά... μια τρύπα στο νερό, αλλά πιθανόν να διασπείρετε τριγύρω μικρόβια.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο