Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019

Καλόγρια σκηνοθέτησε τον θάνατο της για να απολαύσει μια ζωή «σαρκικής λαγνείας»


«Είναι βαριά η καλογερική» λέει μια σοφή λαϊκή ρήση και φαίνεται πως μια καλόγρια ...
αποφάσισε να να σκηνοθετήσει τον θάνατο της προκειμένου να ξεφύγει από την σκληρή καθημερινότητα της.




Σύμφωνα με τους Times του Λονδίνου κουρασμένη από τη ζωή μέσα στους τοίχους του μοναστηριού της, μια μοναχή έκανε ό, τι θα έκανε ο καθένας απογοητευμένος με τη δουλειά τους: πλαστογράφησε το θάνατό της, έφτιαξε ένα ομοίωμα της, το οποίο και έθαψε στη θέση της και έφυγε για να ζήσει μια ζωή σαρκικής λαγνείας.

Το σκάνδαλο, που ανακαλύφθηκε από αρχειοφύλακες που ψηφιοποιούσαν τα αρχεία που διατηρούσε ο Αρχιεπίσκοπος του Γιόρκ Γουίλιαμ Μίλτον, από το 1317 έως το 1340, αναδεικνύει τη ζωή της Μπενεντίκτιν Ιωάννα του Λιντς.

Είχε ξεσπάσει σάλο όταν βρέθηκε ότι ήταν ζωντανή και ζούσε μια «κολασμένη» ζωή στο Μπέβερλι, 30 μίλια μακριά από το μοναστήρι της. Ο εξαγριωμένος αρχιεπίσκοπος απαίτησε να επιστρέψει, εξοργισμένος καθώς μια χριστιανή δεν θα έπρεπε να είχε ενεργήσει με τρόπο τόσο «πονηρό και κακό».

Ο Αρχιεπίσκοπος της έγραψε ένα σημείωμα στα λατινικά το οποίο ανέφερε: «Για να προειδοποιηθεί η Ιωάννα του Λιντς, μέχρι προσφάτως μοναχή της St Clement από το York, να επιστρέψει στο σπίτι της», αναφέρει ο Guardian.

Έστειλε επίσης μια επιπλέον επιστολή στον κοσμήτορα του Μπέβερλι για να τον ενημερώσει για το σκάνδαλο.

Η περαιτέρω δολοφονία του χαρακτήρα της περιελάμβανε ισχυρισμούς ότι «παραγκωνίζει με επιμονή τη θρησκεία και τη σεμνότητα του φύλου της».

Πρόσθετε επίσης πως: «Από ένα διαβολικό μυαλό βγαίνει μια σωματική ασθένεια. Προσποιούνταν ότι ήταν νεκρή, δεν φοβόταν για την υγεία της ψυχής της και με τη βοήθεια πολλών από τους συνεργούς της, κακοποιούς, δημιούργησαν ένα ομοίωμα του σώματος της για να παραπλανήσουν τους αφοσιωμένους πιστούς και δεν είχε καμία ντροπή στο να επιτρέψει ταφής του σε έναν ιερό χώρο μεταξύ των θρησκευόμενων εκείνων του τόπου».

Μίλησε ακόμα για την ανακάλυψη της εξαπάτησης της καλόγριας και την οργή που προκάλεσε. Τα κείμενα κατέγραψαν την εξέλιξη των γεγονότων, αλλά δεν περιελάμβαναν πληροφορίες σχετικά με την κατάληξη του σκανδάλου.

«Δυστυχώς, κι αυτό είναι πραγματικά απογοητευτικό, δεν γνωρίζουμε το αποτέλεσμα της υπόθεσης», δήλωσε ο καθηγητής Ρέες Τζόουνς.

«Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις καλογριών και καλόγερων που εγκατέλειψαν το θρησκευτικό τους σπίτι. Δεν παίρνουμε πάντοτε όλες τις λεπτομέρειες ή γνωρίζουμε το αποτέλεσμα» είπε.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs