Κυριακή 10 Μαρτίου 2019

Η 27χρονη που βγάζει 2,5 εκατ. το χρόνο από το YouTube


Τη λένε Lilly Singh, αλλά συνηθίζουν να την φωνάζουν Superwoman. Πρόκειται για μια νεαρή κοπέλα από ...
την Ινδία, η οποία μένει πλέον στον Κανάδα 
και μόλις στα 27 της χρόνια έχει καταφέρει να βγάζει 2,5 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο από το YouTube.

Είναι μία από τις λεγόμενες Super Star του YouTube, ενώ το περιοδικό Forbes την έχει κατατάξει στο top 10 των ανθρώπων που κερδίζουν χρήματα από το YouTube. Τι κάνει; Ανεβάζει κάθε Δευτέρα και Πέμπτη ένα βιντεάκι στο κανάλι της και οι fans της μπαίνουν τρελαμένοι να το δουν. Κάνει stand up comedy, κάνει μιμήσεις, λέει ιστορίες ή ό,τι άλλο σκεφτεί.


Η ίδια αναφέρει ότι ξεκίνησε να το κάνει αυτό γιατί έβλεπε ότι υπήρχε έλλειψη εκπροσώπησης των γυναικών από τις χώρες της Νότιας Ασίας στο διαδίκτυο. Έφτιαξε έτσι ένα κανάλι με το ψευδώνυμο Superwoman το 2010 και άρχιζε να ανεβάζει βιντεάκια παρά την αντίδραση των γονιών της. Τα βιντεάκια της πολλές φορές είναι σατιρικά και παρουσιάζουν με τον τρόπο που μόνο εκείνη ξέρει την καθημερινότητα των ανθρώπων.


Μεταμφιέζεται, κάνει ταξίδια και κυρίως μιλάει με τους fans της στα κοινωνικά δίκτυα. Εκτός από τα βίντεο που ανεβάζει στο YouTube, είναι επίσης ηθοποιός σε διάφορες παραστάσεις και κάνει stand up comedy. Ωστόσο η πηγή εσόδων της είναι το YouTube καθώς σιγά-σιγά τα βιντεάκια της διαδόθηκαν τόσο πολύ που έχει πλέον 7 εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες στο κανάλι της. Φυσικά μεγάλες εταιρείες θέλουν να διαφημιστούν πάνω στα βιντεάκια της, κάνοντας την έτσι πλούσια.


Εκτός από την σάτιρα και τα αστεία βίντεο που ανεβάζει η ίδια στο κανάλι της, όπως λέει ενημερώνει τους fans της για το τι κάνει στην καθημερινότητά της και μάλιστα αυτά τα βίντεο ενδιαφέρουν πιο πολύ από κάθε άλλο. «Έχω άγχος, δεν τολμάω να φάω και να μην ενημερώσω τους fans μου», λέει γελώντας.

Στην ερώτηση αν το YouTube είναι ένα βήμα για να γίνει star σε έναν άλλο χώρο, ίσως του κινηματογράφου, εκείνη λέει «όχι». Εξάλλου αυτό που κάνει της αρέσει και δεν το ξεκίνησε για να γίνει κάτι άλλο αργότερα. Και γιατί να το κάνει άλλωστε; Θα ήθελε όπως λέει μετά από 5 χρόνια να φτιάχνει ακομα βιντεάκια στο YouTube και να αρέσουν στον κόσμο.

Όπως αποκαλύπτει μπορεί να ακούγεται απλό αλλά δεν είναι γιατί θα πρέπει να σκεφτεί τι θα κάνει, να το βιντεοσκοπήσει και να το ανεβάσει στο YouTube μέσα σε μία μέρα. Για τη Lilly είναι μάλλον μόνο η αρχή, καθώς το 2014 πήρε το βραβείο της Social Media Star της χρονιάς από το MTV.


Δείτε μερικά από τα βιντεάκια της...Πηγή: newsbeast.gr

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs