Παρασκευή 2 Αυγούστου 2019

Απειλεί ο Τούρκος ΥΠΕΣ: Αν ανοίξουμε τη Σμύρνη 30.000 πρόσφυγες ημερησίως θα πήγαιναν στην Ευρώπη


Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού ανέφερε ότι από την απόπειρα πραξικοπήματος το 2016, 8.000 γκιουλενιστές ...
διέφυγαν στην Ελλάδα – Κατηγόρησε την ΕΕότι δεν τηρεί τα συμφωνηθέντα για το προσφυγικό
Με κεκαλυμμένες απειλές για το άνοιγμα των συνόρων επιχειρεί η Τουρκία να επιταχύνει την καταβολή των ευρωπαϊκών κονδυλίων, στο πλαίσιο της κοινής δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, κατηγόρησε την Ευρώπη ότι δεν είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της και ανέφερε ότι αν η Τουρκία θα άνοιγε σήμερα τη Σμύρνη, καθημερινά θα περνούσαν 30.000-35.000 ημερησίως. «Να δούμε τότε τι θα συνέβαινε. Δεν απειλώ την Ευρώπη απλά κάνω μια διαπίστωση» πρόσθεσε ο Σοϊλού.

Όπως είπε, η Ευρώπη είναι εγκλωβισμένη στον λαβύρινθο της γραφειοκρατίας, όμως η Τουρκία συνεχίζει να δαπανά χρήματα και τηρεί τα συμφωνηθέντα.

Εντύπωση προκαλούν και οι αναφορές του Τούρκου υπουργού για τους Τούρκους που θέλησαν να διαφύγουν από τη χώρα τους μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016. Σύμφωνα με τα όσα είπε, 8.000 γκιουλενιστές, υποστηρικτές του FETO, διέφυγαν στην Ελλάδα, αξιοποιώντας τις ίδιες διαδρομές με τους πρόσφυγες.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs