Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2019

Σαρωτικός ο Τυφώνας Ντόριαν: Καταστροφές στις Μπαχάμες, 1 νεκρός - 1,5 εκατ. άνθρωποι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους


Σχεδόν 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι διατάχθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους κατά μήκος της ...ακτογραμμής στη Νότια Καρολίνα και την Τζόρτζια εν αναμονή της άφιξης του τυφώνα Dorian.

Πρόκειται για τον χειρότερο τυφώνα που καταγράφηκε στον Ατλαντικό τις τελευταίες δεκαετίες, σαρώνοντας τις Μπαχάμες και προκαλώντας τον θάνατο ενός 7χρονου, προτού κινηθεί προς τη Φλόριντα και τις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ.

Την ίδια στιγμή η αδελφή του άτυχου παιδιού αγνοείται , καθώς μαζί με την οικογένειά του προσπαθούσαν να εγκαταλείψουν το σπίτι τους.

Η διαταγή εκκένωσης στις δύο αμερικανικές Πολιτείες που έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, μαζί με τη Φλόριντα, τίθεται σε ισχύ από το μεσημέρι σήμερα (τοπική ώρα), με τον κυβερνήτη της Νότιας Καρολίνα Χένρι ΜακΜάκστερ να λέει ότι δεν θα πάρει κανένα ρίσκο για ανθρώπινες ζωές, αφού σε ορισμένες περιοχές αξιωματούχοι προειδοποιούν ότι η στάθμη των υδάτων μπορεί να ανέβει ακόμη και κατά επτά μέτρα.


1,5 εκατ. άνθρωποι καλούνται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους

Η διαταγή εκκένωσης αφορά 830.000 ανθρώπους, πολλοί εκ των οποίων θα απομακρυνθούν από τις εστίες τους για τέταρτη φορά σε τέσσερα χρόνια.

«Δεν μπορούμε να τους ευχαριστήσουμε όλους, αλλά πιστεύουμε ότι μπορούμε να τους κρατήσουμε όλους ζωντανούς», είπε ο Μακ Μάστερ, την ώρα που σε άλλες περιοχές οι κάτοικοι οχυρώνουν τα σπίτια τους και αδειάζουν τα ράφια σε σούπερ μάρκετ. Από την πλευρά του ο κυβερνήτης της Τζόρτζια διέταξε επίσης υποχρεωτική εκκένωση στις παράκτιες περιοχές της Πολιτείας, ενώ το ίδιο ισχύει και για ορισμένες αντίστοιχες περιοχές στη Φλόριντα.


Εκατοντάδες ακυρώσεις πτήσεων στη Φλόριντα

Πάνω από 600 πτήσεις ακυρώθηκαν για σήμερα, Δευτέρα στη Φλόριντα, αφού τα φαινόμενα που θα συνοδεύουν τον Dorian αναμένονται πολύ έντονα, μολονότι κύριος όγκος του εκτιμάται ότι θα κινηθεί παράλληλα με την ακτογραμμή -αν και παραμένουν ανοικτά τα σενάρια για τηνπορεία του. Περίπου 120 πτήσεις ακυρώθηκαν στο διεθνές αεροδρόμιο του Ορλάντο, περί τις 100 στο αντίστοιχο του Λόντερντεϊλ και γύρω στις 50 στο Παλμ Μπιτς.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο