Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019

Ρόδος: Συνελήφθη ο γαμπρός στη γαμήλια δεξίωση


Χρηματική αποζημίωση ύψους 50.000 ευρώ, έκαστος, για βλάβες που υπέστησαν, διεκδικούν συνολικά από ...
πέντε κατοίκους της Ρόδου, δύο αστυνομικοί, θύματα απίθανων επεισοδίων έξω από νυχτερινό κέντρο της οδού Ιωνος Δραγούμη, κατά τη διάρκεια γαμήλιας τελετής, το βράδυ της 25ης Μαΐου 2013.
Η υπόθεση απασχόλησε χθες (24-10-2019) το Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου και οι αστυνομικοί με την αγωγή τους ζητούν να κηρυχθεί προσωρινώς εκτελεστή η απόφαση που θα εκδοθεί


Το χρονικό της υπόθεσης

Δύο Αθηναίες, ηλικίας 27 και 24 ετών, πήγαν το βράδυ της 25ης Μαΐου 2013 σε νυχτερινό κέντρο για να διασκεδάσουν. Στο κέντρο βρισκόταν σε εξέλιξη γαμήλια τελετή.

Όταν εισήλθαν στο κατάστημα τις πλησίασε ένας 52χρονος και πρότεινε να προσφέρει ένα ποτό. Οι γυναίκες ισχυρίζονται ότι τον πέρασαν για σερβιτόρο και τον ακολούθησαν σε ένα τραπέζι, που κάθονταν κι άλλα άτομα, που μετείχαν στο γαμήλιο γλέντι.

Ο 52χρονος φέρεται να τους προσέφερε, σε ένα χρησιμοποιημένο σφηνοπότηρο ένα ποτό και τότε η 27χρονη του είπε ότι δεν θέλει το κέρασμά του. Ο 52χρονος φέρεται να άρχισε να τις βρίζει και να τις έδιωξε από το κατάστημα.

Οι δύο γυναίκες οδηγήθηκαν εκτός του καταστήματος και κάλεσαν την άμεση δράση για να καταγγείλουν το γεγονός. Στο κέντρο μετέβησαν πράγματι δυο αστυνομικοί του ΑΤ Ρόδου αλλά όταν επιχείρησαν να εισέλθουν στο κατάστημα, ο ιδιοκτήτης τους αρνήθηκε την είσοδο.


Η άγρια επίθεση στους αστυνομικούς

Οι αστυνομικοί, αντιλαμβανόμενοι ότι απειλείτο επεισόδιο, ζήτησαν από τον ιδιοκτήτη να βγάλει έξω από το κατάστημα τους εμπλεκόμενους στο επεισόδιο με τις δύο γυναίκες. Σημειωτέον δε ότι οι δύο γυναίκες μέχρι τη στιγμή εκείνη δεν είχαν υποβάλει μηνύσεις και οι αστυνομικοί, όπως κατέθεσαν στο δικαστήριο, είχαν σκοπό να κάνουν απλώς παρατήρηση στους καταγγελλόμενους.

Εν πάση περιπτώσει την ώρα εκείνη εξήλθαν από το κατάστημα 10 με 15 άτομα και άρχισαν να βρίζουν τις γυναίκες, ενώ επιτέθηκαν στους αστυνομικούς. Ισχυριζόμενοι ότι οι αστυνομικοί είχαν πάρει το μέρος των γυναικών, άρχισαν να τους χτυπούν.

Ο ένας αστυνομικός έπεσε στο έδαφος, ενώ ήταν πάνω του περίπου δέκα άτομα και τον χτυπούσαν ταυτόχρονα με κλωτσιές και γροθιές σε όλο το σώμα και στο κεφάλι. Ο άλλος αστυνομικός τούς ζήτησε να αφήσουν τον συνάδελφό του για να φύγουν και μπόρεσαν να απομακρυνθούν στο απέναντι πεζοδρόμιο.

Λίγα λεπτά αργότερα είδε έναν άνδρα να πιάνει απ’ τα μαλλιά την 25χρονη, να της χτυπάει το κεφάλι στο παρμπρίζ ενός σταθμευμένου αυτοκινήτου και να την ρίχνει στο έδαφος. Ο ένας εκ των δύο αστυνομικών έσπευσε τότε προς το μέρος τους, απομάκρυνε την κοπέλα και μετά είδε ότι ο ίδιος άνδρας είχε πιάσει τον συνάδελφό του από τον λαιμό, να τον ρίχνει πρώτα πάνω σε τραπεζάκι από διπλανό μαγαζί, μετά πάνω σ’ ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο και τέλος στο έδαφος, ενώ ταυτόχρονα ήρθαν ξανά αρκετά άτομα και τον χτυπούσαν με κλωτσιές και γροθιές.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον γαμπρό, ηλικίας 32 ετών, έναν φίλο του ηλικίας 32 ετών, τον αδελφό του γαμπρού ηλικίας 33 ετών, τον 52χρονο και τον ιδιοκτήτη του καταστήματος ηλικίας 24 ετών. Συνελήφθησαν εξάλλου και οι δύο γυναίκες μετά από μήνυση των δύο αδελφών…

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο