Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020

Βρετανία: Πρόστιμα «μαμούθ» 10.000 λιρών σε όσους παραβιάζουν τα μέτρα αυτο-περιορισμού -Στα πρόθυρα νέου lockdown η χώρα


Πολίτες που αρνούνται να συμμορφωθούν με τα μέτρα αυτο-περιορισμού λόγω κορωνοϊού ...
στην Αγγλία, θα βρίσκονται αντιμέτωποι με χρηματικό πρόστιμο ως και 10.000 βρετανικών λιρών (10.900 ευρώ) αρχή γενομένης από τις 28 Σεπτεμβρίου.
Η Βρετανία που σημειώνει έξαρση νέων κρουσμάτων κορωνοϊού τις τελευταίες ημέρες, όπως και σειρά άλλων χωρών στην Ευρώπη, έχει εισάγει νέα μέτρα για τον περιορισμό διάδοσης του ιού.

Μεταξύ άλλων, θα δοθεί έκτακτο βοήθημα 500 λιρών σε χαμηλόμισθους που πλήττονται από την πανδημία, αλλά και πρόστιμα σε εργοδότες που επιβάλλουν ποινές σε εργαζόμενους που μπαίνουν σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Περισσότερα από 19.000 πρόστιμα για τον κορωνοϊό στην Αγγλία και την Ουαλία

Ως σήμερα, η οδηγία για αυτο-περιορισμό παρέμενε ισχυρή σύσταση στη Βρετανία. «Πρέπει όλοι να κάνουμε ό, τι περνά από το χέρι μας για να ελέγξουμε την διάδοση του ιού, να αποτρέψουμε τον ευάλωτο πληθυσμό να έρθει σε επαφή με τον κορωνοϊό και να διασφαλίσουμε πως το NHS είναι προστατευμένο και συνεχίζει να σώζει ζωές» δήλωσε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον που ανακοίνωσε νέα μέτρα μέσα στην εβδομάδα.

Μέχρι αυτή τη στιγμή, 19.000 πρόστιμα έχουν επιβληθεί για παραβίαση κανονισμών που αφορούν στον κορωνοϊό στην Αγγλία και την Ουαλία, σύμφωνα με την κυβέρνηση, εκ των οποίων περισσότερα από τα μισά παραμένουν απλήρωτα.

Δεν αποκλείεται νέο γενικευμένο Lockdown για τον κορωνοϊό

Μιλώντας στο BBC εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, τόνισε πως η χώρα βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή, αναφορικά με την πανδημία και δεν απέκλεισε ακόμη και νέο Lockdown αν δεν αναχαιτιστεί η διάδοση του κορωνοϊού. «Αν όλοι ακολουθήσουν τους κανόνες τότε μπορούμε να αποφύγουμε περαιτέρω εθνικό lockdown» δηλώνουν κυβερνητικοί αξιωματούχοι.

Το Ηνωμένο Βασίλειο κατέγραψε 3.899 νέα κρούσματα της Covid-19 κατά το τελευταίο 24ωρο, έναντι 4.422 χθες, ανακοίνωσε η βρετανική κυβέρνηση στην ιστοσελίδα της.

Συνολικά, ο αριθμός των κρουσμάτων έχει αυξηθεί πολύ τις τελευταίες εβδομάδες, προκαλώντας την ενίσχυση των περιοριστικών μέτρων σε ολόκληρη την χώρα και την επιβολή τοπικών lockdown.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs