Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017

Ο ρόλος της 17χρονης στην απαγωγή Λεμπιδάκη και τα λάθη της που αποκάλυψαν τους δράστες


Οι απαγωγείς του Μιχάλη Λεμπιδάκη πίστευαν πως είχαν καταστρώσει το καλύτερο σχέδιο και ότι δεν θα μπορούσε να ...
τους εντοπίσει η αστυνομία.




Ωστόσο έκαναν κρίσιμα λάθη τα οποία τους πρόδωσαν. Ενα από αυτά ήταν ο ρόλος που ανέθεσαν στο 17χρονο κορίτσι, κόρη ενός εκ των συλληφθέντων. Οι δράστες εκτιμούσαν πως η ΕΛ.ΑΣ. Δεν θα μπορούσε ποτέ να εντοπίσει τα ίχνη και την εμπλοκή του κοριτσιού στη σπείρα και γι αυτό της είχαν αναθέσει περιφερειακές δουλειές. Η κόρη του γνωστού μεσίτη στο Ρέθυμνο ήταν υπεράνω πάσης υποψίας της.

Η 17χρονη κοπέλα είχε ρόλο «ταχυδρόμου», καθώς μετέφερε τα μηνύματα των απαγωγέων προς την οικογένεια του επιχειρηματία . Μάλιστα μία από τις τελευταίες αποστολές που είχε αναλάβει ήταν η αποστολή του βίντεο μέσω USB με το οποίο αποδεικνύονταν πως ο Μιχάλης Λεμπιδάκης ήταν εν ζωή. Ωστόσο ένα από τα κρίσιμα λάθη ήταν πως η κοπέλα ήταν ο άνθρωπος που προμήθευε με καρτοκινητά τους απαγωγείς. Πραγματοποιούσε συχνές επισκέψεις σε καταστήματα κινητής τηλεφωνίας, τα οποία είχαν ήδη ενημερώσει οι αρχές, οι οποίες και ξεκίνησαν να παρακολουθούν τις κινήσεις της.

Σύντομα η κοπέλα οδήγησε τους αστυνομικούς και στα υπόλοιπα μέλη της σπείρας των απαγωγέων και τελικά στον εντοπισμό και την απελευθέρωση του επιχειρηματία.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs