Γράψτε το Email σας για να ενημερώνεστε πρώτοι.

Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2017

Ο κατά συνθήκη καπνιστής Τσακαλώτος, ο μανιώδης καπνιστής Σταθάκης και η αντικαπνίστρια Ντέλια


Στην Αθήνα είναι από χθες οι εκπρόσωποι των δανειστών, όπου είχαν και τις πρώτες συναντήσεις με την ελληνική κυβέρνηση.  ...
Ευκλείδης Τσακαλώτος, Γιώργος Σταθάκης και Έφη Αχτσιόγλου συναντήθηκαν με τους θεσμούς για μία αρχική συζήτηση για την τρίτη Αξιολόγηση. Πριν από την καθορισμένη ώρα εμφανίστηκε στον μοναδικό χώρο που επιτρέπεται το κάπνισμα στο Χίλτον (σ΄ένα αίθριο χώρο με.. πάγκους, δίπλα από το «Βυζαντινό») ο πιο μανιώδης καπνιστής υπουργός της κυβέρνησης, ο Γ. Σταθάκης. Σε λίγο καταφθάνει εκεί και ο Ευ. Τσακαλώτος, φορώντας το γούρικο μουσταρδί παντελόνι του (αυτό που φορούσε και στην ιστορική συνάντηση Ντάισελμπλουμ- Βαρουφάκη), έχοντας το κόκκινο σακίδιό του (αυτό με το πιθηκάκι) μισάνοιχτο και φαίνονταν χύμα όλα τα έγγραφα που είχε μέσα. Στο χέρι του κρατούσε σε χάρτινο ποτηράκι έναν καφέ για να δείξει ότι τον αγόρασε φτηνά απ΄έξω και δεν χρέωσε το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και κατ΄επέκταση του φορολογούμενους με τα 8 ευρώ που κάνει ο καφές στο Χίλτον.

Μπήκε στο καπνιστήριο και αμέσως έστριψε ένα τσιγάρο. Μα, καλά θα πείτε ο Τσακαλώτος καπνίζει; Απλώς βρίσκεται τώρα στο κύκλο του καπνίσματος, αφού θυμάστε είχε κάνει δηλώσεις ότι 13 μήνες σταματάει το κάπνισμα και έξι μήνες καπνίζει. Οι Σταθάκης και Τσακαλώτος παρέσυραν και την Εφη Αχτσιόγλου (ντυμένη total black για να συναντήσει την Ντέλια ) στο καπνιστήριο, αν και το κορίτσι δεν καπνίζει, αλλά τι να κάνει; Περίμενε βλέποντας τον κ. Σταθάκη να κάνει... δακτυλίδια με τον καπνό.

Κάπνιζαν για αρκετή ώρα και για να δείτε πόσο χαλαρό και ευχάριστο ήταν το κλίμα με την τρόικα, μπήκαν σε αίθουσα του πρώτου όροφο στις 10.20 και βγήκαν στις 11 ακριβώς. Αμέσως οι Σταθάκης και Τσακαλώτος βγήκαν στο μπαλκόνι για να καπνίσουν, καθ΄ότι η Ντέλια σύζυγος γιατρού είναι φανατική αντικαπνίστρια και δεν θέλει καπνιστές όταν διαπραγματεύεται κόκκινα δάνεια, συλλογικές διαπραγματεύσεις κτλ.
Πηγή: Βηματοδότης

Google+ Followers