Τρίτη, 30 Ιανουαρίου 2018

Γιατί το παιδί εγκαταλείπει εύκολα την προσπάθεια


Υπάρχουν περιπτώσεις παιδιών που αποφεύγουν να κοπιάσουν ιδιαίτερα για να πετύχουν κάτι ή...
τα παρατάνε εύκολα. Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί φέρονται έτσι και τι μπορείτε να κάνετε για να τα βοηθήσετε;
Το παιδί δε γνωρίζει σε αυτή την ηλικία ότι και οι δυσκολίες είναι στο πρόγραμμα. Γι’αυτό λοιπόν είναι απαραίτητο να το μάθει από εσάς, καθώς και ότι σε αυτές τις περιπτώσεις δεν πρέπει να καταθέτει εύκολα τα όπλα.

Είναι επίσης λογικό να τα παρατάει εύκολα, με δεδομένο ότι δεν έχει αποκτήσει αυτοπεποίθηση, συν ότι σε αυτές τις ηλικίες βαριούνται εύκολα να προσπαθούν για κάτι. Θέλουν τα πάντα να γίνονται εύκολα.

Υπάρχουν παιδιά που δυσκολεύονται να εκφράσουν πράγματα που τα ενοχλούν ή τα προβληματίζουν, με αποτέλεσμα να βγάζουν επιθετικότητα, αδιαφορία κτλ.

Μην παραλείψετε να ενθαρρύνετε το παιδί να σας εξηγήσει γιατί αρνείται να προσπαθήσει για κάτι. Μπορεί μέσα από τη συζήτηση να ανακαλύψετε λόγους που δεν ανήκουν στις παραπάνω κατηγορίες και έτσι να χρειαστεί να ακολουθήσετε άλλη τακτική για να το βοηθήσετε.

Δώστε το καλό παράδειγμα στο παιδί για να γίνει πραγματικός μαχητής της ζωής όταν μεγαλώσει. Όταν βλέπει ότι παλεύετε δίνοντας τα πάντα για να πετύχετε τους στόχους σας και να αντεπεξέλθετε στις δυσκολίες της καθημερινότητας, είναι λογικό ότι θα επηρεαστεί θετικά.

Google+ Followers

Συνεργαζόμενα Blogs