Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018

Θεσσαλονίκη: Κάθειρξη έως και 290 χρόνια σε διακινητές μεταναστών


Βαριές ποινές κάθειρξης, από 36 έως και 290 χρόνια, επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης σε ...
μέλη κυκλώματος διακίνησης μεταναστών και προσφύγων.
Η δράση του κυκλώματος αποκαλύφθηκε πέρυσι τον Απρίλιο, έπειτα από τροχαίο δυστύχημα κοντά στον Ιασμο Ροδόπης, στο οποίο έχασε τη ζωή του ένας μετανάστης από το Ιράν.

Το κατηγορητήριο καταλόγιζε στο κύκλωμα συνολικά εννέα παράνομες μεταφορές αλλοδαπών, από την Τουρκία έως τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, από τον Οκτώβριο του 2016 έως τον Ιούνιο του 2017, ανάμεσά στις οποίες και εκείνη με τον νεκρό μετανάστη.

Με την ποινή της κάθειρξης των 290 ετών τιμωρήθηκε ένας Γεωργιανός, ο οποίος φέρεται να είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στη δράση του κυκλώματος, ενώ Έλληνας συγκατηγορούμενός του καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 69 ετών. Επιπλέον, το δικαστήριο επέβαλε σε Μολδαβό κατηγορούμενο κάθειρξη 36 ετών, ποινή που προστέθηκε στην κάθειρξη 85 χρόνων με την οποία τιμωρήθηκε από το Εφετείο Κακουργημάτων Θράκης για την περίπτωση του θανατηφόρου τροχαίου στον Ίασμο, καθώς ήταν ο οδηγός του οχήματος.

Το δικαστήριο αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου στους τρεις κατηγορούμενος, χάρη στο οποίο- σύμφωνα με τους συνηγόρους τους- «έσπασαν» τα ισόβια. Οι ίδιοι συνήγοροι διευκρίνισαν ότι από το σύνολο των ποινών, εκτιτέα είναι τα 25 χρόνια.

Για την ίδια υπόθεση κατηγορήθηκε ένας ακόμη άνδρας, υπήκοος Μολδαβίας, που τελικώς κρίθηκε αθώος.
Πηγή: ΑΠΕ


Πηγή: Θεσσαλονίκη: Κάθειρξη έως και 290 χρόνια σε διακινητές μεταναστών | iefimerida.gr

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο