Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020

Καταγγελία για σπατάλη και κατάχρηση του ταμείου της εκκλησίας των ομογενών στην Αυστραλία



Με ανοιχτή επιστολή της μέσω κοινωνικού δικτύου η Κα Βάσω Μώραλη (Συνταξ. δημοσιογράφος (ΕΡΤ, SBS Αυστραλίας, SPORTIME, ΠΡΩΤΗ) - Πρ. δικηγόρος - Πρ. Υπ. Ευρωβουλευτής) καταγγέλει ...την αγορά ενός διαμερίσματος από τον αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας με το ποσό των 7.000.000 εκ. μόλις πέντε μήνες αφού έφτασε στην Αυστραλία, ενώ ξόδεψε επιπλέον άλλα 3.000.000εκ για για την ανακαίνιση του καινούργιου αυτού διαμερίσματος.

 


Επιπλέον ζητά να μάθει γιατί η Αρχιεπισκο
πή δεν έχει πάρει ακόμη θέση και δεν έχει ζητήσει έστω ένα συγνώμη για τους θανάτους των 44ων υπεριλίκων οι οποίοι φιλοξενούνταν στο Γηροκομείο της Αρχιεπισκοπής "Η ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ" Μελβούρνης. 

Μεταφέρουμε την επιστολή της παρακάτω όπου πραγματικά περιμένουμε και εμείς απαντήσεις για όλα αυτά που θίγει.



Ακολουθεί η ανάρτησή της όπως την είδαμε στο FB


Σκέφτομαι ότι μέσα σε περίπου έναν χρόνο η Ομογένεια της Αυστραλίας, που (ύστερα από πολλά χρόνια διχόνοιας και διαχωρισμών) είχε από το 2011 οριστικά γαληνέψει και ομονοήσει -με ελάχιστες εξαιρέσεις- υπό την Σκέπη της Κανονικής της Εκκλησίας (της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, στη διάρκεια της μακράς θητείας του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Στυλιανού), βρίσκεται πάλι στο μάτι του κυκλώνα!

Με απόλυτη ευθύνη του "νέου καθεστώτος" στην Αρχιεπισκοπή, χιλιάδες άνθρωποι (ιδίως της νέας γενιάς) εγκαταλείπουν απογοητευμένοι ή και αηδιασμένοι την Εκκλησία μας, ύστερα από τους "άθλους" του κ. Μακαρίου: 

* την (απαράδεκτη ηθικά για Ορθόδοξο Ιεράρχη, με "όρκο πενίας"/φτώχειας, δηλαδή) αγορά πανάκριβου και πολυτελέστατου διαμερίσματος μέσα σε μόλις πέντε μήνες από την άφιξή του στην Αυστραλία (πέρυσι τον Δεκέμβριο), επιβαρύνοντας την Αρχιεπισκοπή με σχεδόν επτά εκατομμύρια δολάρια για την αγορά και άλλα περίπου τρία επιπλέον για την ανακαίνιση του ήδη καινούργιου αυτού διαμερίσματος, αλλά και με

* την ακόμα περισσότερο απαράδεκτη αναλγησία με την οποία αντιμετωπίζουν η Αρχιεπισκοπή και ο Αρχιεπίσκοπος κ. Μακάριος την τωρινή τραγωδία στον Οργανισμό Γηροκομείων της Αρχιεπισκοπής "Η ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ" Μελβούρνης, με τους 44 (έως σήμερα) νεκρούς λόγω της επιδημίας και των αποτρόπαιων συνθηκών που επικρατούσαν έως πρόσφατα στο Ίδρυμα αυτό. Ούτε μία επίσημη συγγνώμη εκ μέρους Αρχιεπισκόπου και Αρχιεπισκοπής ούτε μία προσπάθεια επικοινωνίας τους και προσωπικής παρηγορίας των οικογενειών των θυμάτων ή απευθείας στήριξης όσων ηλικιωμένων μας γλίτωσαν και παραμένουν ζωντανοί είτε στα σπίτια των συγγενών τους είτε σε νοσοκομεία της Μελβούρνης είτε επέστρεψαν στο Γηροκομείο - Τάφο επειδή δεν έχουν πού αλλού να πάνε!.. Ο Αρχιεπίσκοπος, που ως Πρόεδρος του Οργανισμού Γηροκομείων "Η ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ" (για όλη την Αυστραλία) έχει ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ για ό,τι συνέβη επί ημερών του, στη διάρκεια της θητείας του, στο Γηροκομείο της Μελβούρνης, έσπευσε να διώξει κάθε υποψία ευθύνης από πάνω του, με ένα ...Τρισάγιο! Και με μια -πολύ καθυστερημένη χρονικά- γενικόλογη ανακοίνωση έκφρασης συλλυπητηρίων! 

Είναι αυτό χριστιανικό, και μάλιστα ορθόδοξο, ήθος από την Αρχή της Εκκλησίας που νοιάζεται και συμπονεί τους πιστούς της που δοκιμάζονται; Και μάλιστα λόγω δικής της ευθύνης, σε ένα από τα κορυφαία Ιδρύματά της; 

Διαβάζει κανείς μέσα στην Αρχιεπισκοπή, και στο "πολυτάλαντο" Ιδιαίτερο Γραφείο του Αρχιεπισκόπου στο Σίδνεϊ, τις χιλιάδες των αρνητικών και αποδοκιμαστικών σχολίων που έχουν γραφτεί (από Ομογενείς, κυρίως, αλλά και μη ελληνικής καταγωγής Αυστραλούς) στο Διαδίκτυο τις τελευταίες εβδομάδες; Ακούει κανείς τις φωνές, την απογοήτευση και τις διαμαρτυρίες τους προς τη Διοίκηση του Ιδρύματος, αλλά και προς τον Αρχιεπίσκοπο και την Εκκλησία μας γενικώς; 

Πού βρίσκεται ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος για να δώσει υπεύθυνες απαντήσεις όταν τον ψάχνουν τα αυστραλιανά κορυφαία Μέσα Ενημέρωσης, που -ελλείψει αντιλόγου ακριβώς από τον κ. Μακάριο- δυσφημούν ολόκληρο τον αυστραλιώτη Ελληνισμό; 

Πού κρύβεται και δεν τον βρίσκουν εδώ και τουλάχιστον έναν μήνα που τον ψάχνουν οι Αυστραλοί δημοσιογράφοι; Γιατί πρέπει να διασύρεται όλος ο Ελληνισμός της Αυστραλίας από τα έντυπα και τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ της χώρας επειδή κάποιοι δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους σε Ίδρυμα της Αρχιεπισκοπής και έχουμε αριθμό ρεκόρ σε νεκρούς; Και πού ήταν ο Αρχιεπίσκοπος για να επέμβει άμεσα και δυναμικά (όπως κάνουν οι πραγματικοί ηγέτες) την ώρα της κρίσης;

Θα σας πω! 

Ο Αρχιεπίσκοπος βρισκόταν στο ...Picton της Νέας Νότιας Ουαλίας για να κάνει ...μνημόσυνο στον "πρώτο Έλληνα της Αυστραλίας" (που πέθανε εδώ και 150 χρόνια), την ιστορία του οποίου ενέταξε μια "Επιτροπή για το 1821" (πάλι έμπνευσης και στελέχωσης Μακαρίου) αυθαίρετα στις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση -λες και υπήρξε ο Μανώλης Αντώνης (ο πρώτος Έλληνας της Αυστραλίας, όπως έχει καταγραφεί) συμπολεμιστής του ...Κολοκοτρώνη ή του Μιαούλη και διακρίθηκε στον Αγώνα της Εθνεγερσίας μας!.. Όμως, μνημόσυνο για τους 44 αδικοχαμένους της "Βασιλειάδας" Μελβούρνης, που "έφυγαν" μέσα στις εβδομάδες αυτές (και με ευθύνη του Ιδρύματος της Αρχιεπισκοπής), ο κ. Μακάριος δεν ευκαίρησε να κάνει! Τους "ξεπέταξε" μ' ένα ...Τρισάγιο -κι εκείνο όταν είχαν πεθάνει μόλις οι πρώτοι 10-12! Οι υπόλοιποι άτυχοι συμπατριώτες μας της Μελβούρνης δεν έτυχαν ούτε καν αυτής της θρησκευτικής "τιμής"!..

Ο Αρχιεπίσκοπος βρισκόταν στο Wollongong όπου πήγε να επαναφέρει "στην αγκαλιά της Εκκλησίας" (του αρέσουν ιδιαίτερα τέτοιες εκφράσεις, προσέξτε τις ομιλίες του!) μερικά "παραστρατημένα πρόβατα"! Τους 10-15 που έχουν απομείνει στην εκεί σχισματική εκκλησία του Αγίου Νεκταρίου. Τους ανθρώπους που με δική τους ευθύνη και εξαιτίας του πείσματός τους/του γινατιού τους τελείωσαν και το πρώτο πέμπτο του 21ου αιώνα μακριά από την Κανονική Εκκλησία (την Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας). Τώρα "είδαν το φως το αληθινόν" κι αυτοί! Τους "αγκαλιάζει" ο κ. Μακάριος, την ίδια ώρα ακριβώς που διχάζει με τις αδικαιολόγητες συμπεριφορές και τακτικές του το μεγάλο μέρος της Ομογένειας που επί δεκαετίες ακολουθεί και στηρίζει την Κανονική του Εκκλησία, την ώρα που εξαιτίας των προσωπικών πολυτελών και προκλητικών επιλογών του σπρώχνει μεγάλη μερίδα της Ομογένειας (ιδιαίτερα της νέας γενιάς) απογοητευμένη εκτός Εκκλησίας. Τα παγκάρια και οι δίσκοι των ναών μας σε όλη την Αυστραλία μένουν εντυπωσιακά άδεια τους τελευταίους μήνες (και δεν οφείλεται αυτό μόνο στην πανδημία, αλλά στη συνειδητή κι αυθόρμητη αντίδραση της Ομογένειας κατά της προκλητικής σπατάλης του "νέου καθεστώτος"). 

Όμως, ο κ. Μακάριος θα διατυμπανίζει αύριο - μεθαύριο ότι "επανέφερε στην αγκαλιά της Εκκλησίας" την μικρή "παρέα" του Γούλονγκονγκ, ενώ απομακρύνονται κατά χιλιάδες όσοι βρίσκονταν ήδη μέσα στην Εκκλησία μας!.. 

Τι έχουν ακόμα να δουν τα μάτια μας!

(Στις φωτογραφίες στιγμιότυπα από την -σχεδόν κρυφή- επίσκεψη του κ. Μακαρίου στη σχισματική κοινότητα του Wollongong την περασμένη Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου Πρώτος από αριστερά ο (καθηρημενος από την Αρχιεπισκοπή Κρήτης, όπου ανήκε αρχικά) "ιερέας" της σχισματικης Κοινότητας Wollongong. Τα μαντάτα της "επιστροφής" τους αναμένονται προσεχώς, εκτός και αν τελικώς δεν "πειστούν" ούτε αυτοί να "επιστρέψουν", όπως κάνουν κι άλλοι που αρχικά είχαν "ενθουσιαστεί' με τον κ. Μακάριο)


Σκέφτομαι ότι μέσα σε περίπου έναν χρόνο η Ομογένεια της Αυστραλίας, που (ύστερα από πολλά χρόνια διχόνοιας και...

Δημοσιεύτηκε από Vasso E. Morali στις Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2020

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs